Organizace stání a posuvných operací na budoucí vlečce Hrochostroj v Hradci Králové - Holub, Antonín (Univerzita Pardubice, 2025)
Diplomová práce se zabývá procesem plánování a řízení stání a posuvných operací na budoucí vlečce společnosti Hrochostroj a.s. v Hradci Králové. Cílem práce je návrh a implementace systému pro plánování a řízení stání a posuvných operací na vlečce. V rámci diplomové práce bude navržena webová aplikace, která umožňuje plánování a vizualizaci pohybu železničních vozů a strojů na vlečce s ohledem na platné předpisy a technické podmínky. Aplikace je založena na kombinaci programovacích jazyků HTML, PHP, JavaScript a databázového systému MySQL. V rámci práce bude provedeno srovnání navrženého řešení s aktuálním stavem organizace stání a posuvných operací. Bude provedeno ekonomické zhodnocení nově navrženého systému.
Organization of standing and sliding operations on the future Hrochostroj siding in Hradec Králové
Keywords: plánování; stání; posuvné operace; vlečka; železniční doprava; webová aplikace; HTML; PHP; JavaScript; MySQL; optimalizace; efektivita; bezpečnost; planning; standing; sliding operations; siding; rail transport; web application; HTML; PHP; JavaScript; MySQL; optimization; efficiency; safety