Infekce vzniklé v souvislosti s nemocniční péčí - Baslerová, Nikola (Univerzita Pardubice, 2020)
Cílem bakalářské práce je shrnout problematiku infekcí vzniklých v souvislosti s nemocniční péčí. V této práci jsou představeny hlavní skupiny infekcí spojených s nemocniční péčí a také jejich původci odolní vůči léčbě antibiotiky. Konec je věnován komunitnímu šíření infekcí a současnému problému ohledně viru COVID-19.
Hospital-Acquired Infections
Keywords: infekce vzniklé v souvislosti s nemocniční péčí; komunitní infekce; mikroorganismy odolné vůči lékům; infekce; hospital-acquired infections; community-acquired infections; drug-resistant microorganisms; infections