Analýza rizik v sociálně pracovní oblasti v praxi malého podniku. - Myšková, Renáta; Oborilová, Iveta (Vydavateľstvo Ekonóm, 2016)
Odhalování rizik, hodnocení rizik a řízení rizik jsou důležité činnosti spojené s řízením, bez ohledu na velikost firmy. Podcenění možných rizik se odráží v hospodářských výsledcích a poklesu hodnoty společnosti. Cílem tohoto článku je definovat a aplikovat příslušnou metodu analýzy rizik pro malé firmy. Vzhledem k rozsahu článku je v souvislosti s monitorováním přístupu managementu k riziku praktická aplikace zaměřena na oblast sociálně-pracovních rizik, která je jednou z nejdůležitějších oblastí z hlediska posuzování konkurenceschopnosti podniků.
Risk Analysis in the Social-occupational Field in Practice of Small Business
Keywords: analýza rizika; mapa rizik; sociálně-pracovní rizika; risk analysis; risk map; social-occupational risks