Předvídání poptávky v podnicích chemického a potravinářského průmyslu - Kvochová, Ivana (Univerzita Pardubice, 2016)
Na základě cílené literární rešerše je v této práci popsán význam a principy předvídání poptávky ve výrobních podnicích. V práci jsou identifikovány a detailně rozebrány hlavní činnosti procesu předvídání poptávky, mezi které patří identifikace vhodné struktury poptávky, volba zdrojů dat a informací při předvídání poptávky, volba metody předvídání poptávky a ohodnocení a stanovení chyby předpovědi poptávky. V praktické části práce je na základě primárního kvantitativního výzkumu identifikován způsob předvídání poptávky v českých výrobních podnicích chemického a potravinářského průmyslu včetně specifikace rozdílů mezi podniky chemického a potravinářského průmyslu a rozdílů mezi malými, středním a velkými podniky.
Forecasting demand in chemical and food industries
Keywords: předvídání poptávky; proces předvídání poptávky; chemický průmysl; potravinářský průmysl; demand forecasting; process of demand forecasting; chemical industry; food industry