Uplatnění neoklasické lokalizační teorie regionu v oblasti dopravních nákladů ve vybraném regionu - Děrkas, Ivo (Univerzita Pardubice, 2000)
Autor v práci popisuje současný stav dopravy v ostravském regionu. Dále se autor zabývá rozvojem regionu v obecnější rovině, charakterizuje regionální politiku. V následující kapitole objasňuje pojmy neoklasická teorie, lokalizace a mobilita faktorů a zaměřuje se na úlohu dopravních nákladů. V závěru se zamýšlí nad dalším vývojem regionu a doporučuje možnosti jeho rozvoje.
Apply newclassical localized theory regional in territory charges of transports in choice regional
Keywords: Doprava; Náklady; region Ostrava; Strategie; Rozvoj