Vliv zpomalovacích prahů na hluk v okolí komunikace - Müller, Marek (Univerzita Pardubice, 2016)
Cílem této bakalářské práce je vyhodnotit a popsat, jak působí hlukové emise z dopravních prostředků v kontaktu se zpomalovacími prahy na své nejbližší okolí. Pro splnění tohoto cíle bylo třeba navrhnout vhodnou metodiku měření hluku u zpomalovacích prahů, realizovat měření a výsledky vlivu hlučnosti na okolí vyhodnotit a případně navrhnout opatření pro eliminaci hlukové zátěže.
Effect of speed bumps on road traffic noise levels
Keywords: zvuk; hluk; životní prostředí; rizika; metody měření; doprava; lidský sluch; hygienické limity; negativní účinky; metodika; vyhodnocení; sound; noise; environment; risks; methods of measuring; transportation; human hearing; hygienic limit; negative effects; methodology; verification and evaluation