Kalkulace jako nástroj hodnotového řízení po linii výkonu malých a středních podniků - Teplá, Eliška (Univerzita Pardubice, 2016)
Tématem bakalářské práce je Kalkulace jako nástroj hodnotového řízení po linii výkonu malých a středních podniků. Práce je rozčleněna na teoretickou a praktickou část. Teoretická část se zaměřuje na vymezení řízení podniků dle způsobu vedení účetnictví, dělení nákladů dle různých hledisek. Dále se zabývá metodami kalkulací a jejich využitím pro řízení podniku. V praktické části je představena společnost Vamberecká krajka CZ s.r.o. společně se zajímavostmi a finančními ukazateli společnosti. Je zde popsána metoda kalkulace, na základě které je uveden návrh doporučení pro zlepšení řízení podniku.
Calculation as a tool of value management after a line of performance small and medium enterprises
Keywords: kalkulace; metody kalkulace; základní kalkulační vzorec; Vamberecká krajka CZ s.r.o.; calculation; methods of calculations; based figure of calculation