Parkinsonova choroba - Zámečníková, Daniela (Univerzita Pardubice, 2014)
Práce je věnována charakterizaci Parkinsonovy choroby, kde na začátku byla řešena její historie a anatomie extrapyramidového systému. Dále se práce zabývá rizikovými faktory pro vznik choroby, možnými příčinami a popisem klinického obrazu. Poslední část zahrnuje diagnostické metody a možnosti terapie.
Parkinson´s disease
Keywords: Parkinsonova choroba; extrapyramidový systém; dopamin; tremor; hluboká mozková stimulace; Parkinson´s disease; extrapyramidal system; dopamine; tremor; deep brain stimulation