Destinační management - cestovní ruch a destinace cestovního ruchu regionu Krkonoše - Jiřičková, Martina (Univerzita Pardubice, 2011)
Tématem této bakalářské práce je "Destinační management - cestovní ruch a destinace cestovního ruchu v turistickém regionu Krkonoše." Práce je rozdělena do dvou stěžejních částí. První, teoretická část, vymezuje základní pojmy jako cestovní ruch, destinace cestovního ruchu, destinační společnost a destinační management. Druhá část práce ? praktická, vychází z teoretické části a přibližuje význam cestovního ruchu v národní ekonomice, zobrazuje současný stav organizace cestovního ruchu v ČR a zabývá se destinačním managementem turistického regionu Krkonoše. Důležitou součástí práce je dotazníkové šetření, které je zaměřeno na vztah obyvatelstva Krkonoš k cestovnímu ruchu.
Destination management - travel movement and destination of travel movement in the Giant Mountains
Keywords: cestovní ruch; destinace; destinační management; organizace cestovního ruchu; destinační společnost; travel movement; destination; destination management; tourist organization; destination management company