Dodržování hygienicko-epidemiologických zásad při celkové hygieně u pacientů na lůžkách intenzivní péče - Patková, Klára (Univerzita Pardubice, 2018)
Bakalářská práce je věnovaná tématu ,,dodržování hygienicko-epidemiologických zásad při celkové hygieně pacientů na jednotce intenzivní péče". Tato práce zahrnuje teoretickou část a Průzkumnou část. V teorii je popsána jednotka intenzivní péče, infekce spojené se zdravotní péčí, zásady dodržování postupů při hygieně, jak hygiena probíhá a jaké jsou možnosti provádění hygienické péče. Průzkumná část je provedena pomocí kontrolního listu, podle kterého byly všeobecné sestry pozorovány a chyby byly zaznamenány do kontrolního listu.
Observance of hygienic and epidemiologic principles at the whole hygiene of patients on intensive care unit
Keywords: jednotky intenzivní péče; infekce spojené se zdravotní péčí; hygiena pacienta; hygienická dezinfekce rukou; intensive care units; infections connected with health care; hygiene of pacient; hygienic desinfection of hands