Dlouhodobý majetek v účetnictví podniku - Billá, Klára (Univerzita Pardubice, 2016)
Tato bakalářská práce se zabývá účtováním dlouhodobého majetku a tvorbou vnitropodnikových směrnic na základě současné právní úpravy. Teoretická část vymezuje základní pojmy související s dlouhodobým majetkem. Popisuje způsoby účtování dlouhodobého majetku tak, jak to nařizují České účetní standardy pro podnikatele a zabývá se charakteristikou vnitropodnikových směrnic včetně jejich zásad a náležitostí. V praktické části dochází k aplikaci problematiky ve společnosti ČSAP s.r.o. V závěru práce jsou formulována doporučení na zlepšení situace.
Fixed assets in the company's accounting
Keywords: dlouhodobý majetek; vnitropodnikové směrnice; účtování; legislativa; fixed assets; interdepartmental guidelines; accounting; legislation