Bezpečnost a zabezpečení informací a informačních systémů v instituci veřejné správy - Kašpárková, Monika (Univerzita Pardubice, 2006)
Bakalářská práce s názvem "Bezpečnost a zabezpečení informací a informačních systémů v instituci veřejné správy" se věnuje problematice zabezpečení informačních systémů a dat. Snaží se poskytnout globální pohled na bezpečnost systému jako celku. V první části je přiblížena obecně problematika bezpečnosti. Jsou zde rozebrány jednotlivé druhy bezpečnosti, základní hrozby a rizika, bezpečnostní atributy a popsána bezpečnost informací v instituci veřejné správy. Druhá část je věnována ukázce toho, jak jsou teoretické principy bezpečnosti uplatňovány v konkrétní instituci veřejné správy.

Bachelor thesis: "Security of information and information systems in public institutions" specifies basic solutions to do with information systems and data security. The work tries to give a global view of security systems. The first part of this work deals with general problems of security; types of security; attributes and threats are also described. In the second part, there are examples of applications for protection of information systems in public institutions.
Security of information and information systems in Public institutions
Keywords: data security; cryptography; Public Administration; safety risks; safety attributes; Electronic signature; ochrana dat; PC; šifrování; rizika; bezpečnostní atributy; Elektronický podpis; veřejná správa