Stanovení technologických úbytků při dělení kovových materiálů plamenem (autogenní soupravou) - Felix, František (Univerzita Pardubice, 2014)
Bakalářská práce se zabývá způsoby zpracování a likvidace druhotných surovin s důrazem na kovový odpad. V další části jsou rozebrány různé způsoby dělení kovových materiálů s podrobnějším pohledem na metodu tepelného dělení - řezání kyslíkem. Tato práce má za cíl určit technologické úbytky kovového materiálu a spotřebovaných technických plynů, které vzniknou při řezání za pomoci autogenní soupravy. Technologické úbytky jsou vyjádřeny jako tuhý odpad určen ke skládkování.
Determination of technological decreases in flame cutting of metal material (autogenous set)
Keywords: druhotné suroviny; technologické úbytky; technické plyny; řezání plamenem; kovové materiály; secondary raw materials; technological losses; technical gases; flame cutting; metal