Globální analýza českého akciového trhu - Vichrová, Jana (Univerzita Pardubice, 2013)
Určit hlavní makroekonomické ukazatele ovlivňující cenový vývoj akciového trhu. Stanovit závislost a korelační koeficienty makroekonomických ukazatelů a indexu PX za období let 2000 až 2012.
Global Analysis of the Czech Stock Market
Keywords: trhy cenných papírů; akcie; makroekonomické ukazatele; fundamentální analýza; globální analýza; korelační analýza; securities markets; shares; macroeconomic indicators; fundamental analysis; global analysis; correlation analysis