Předpoklady studentů oboru Zdravotnický záchranář pro poskytování specifické péče u dětí - Machek, Vojtěch (Univerzita Pardubice, 2013)
Témata této bakalářské práce je "Předpoklady studentů oboru Zdravotnický záchranář pro poskytování specifické péče u dětí". Teoretická část obsahuje vymezení oboru Zdravotnický záchranář, popis kompetencí tohoto oboru, popis nejčastějších akutních stavů v dětském věku a jejich léčba a komunikace s dětským pacientem a jeho rodiči. V praktické části jsou prezentovány výsledky průzkumu, který probíhal formou dotazníkového šetření. Je zaměřen na subjektivní pocity studentů o náplni výuky v oblasti pediatrie, dále na zkušenosti s výkony prováděných na dětských pacientech.
Assumptions paramedic medical students for providing special care for children
Keywords: akutní stavy; dětští pacienti; zdravotničtí záchranáři; pediatrie; kompetence; acute; pediatric patients; pediatrics; paramedics