Marketingové nástroje a možnosti jejich využití v osobní železniční dopravě na trati Praha - Ostrava - Pěničková, Vendula (Univerzita Pardubice, 2014)
Předkládaná diplomová práce se zaměřuje na využití marketingových nástrojů v osobní železniční dopravě na trati Praha Ostrava, kde svou činnost provozují tři konkurenční společnosti České dráhy, LEO Express a RegioJet. Cílem této práce je zhodnotit současný stav na uvedené trati z pohledu zákazníka, zmapovat situaci marketingových nástrojů na uvedeném trhu, navrhnout a doporučit zlepšení, podat náměty k nápravě a zvýšit tím tak spokojenost zákazníků uvedených společností, popřípadě doporučit společnosti zaměřit se na jiné tratě. Výsledky dotazníkových šetření budou zaslány k rukám jednatelů všech tří společností.
Usage of marketing tools in public passenger transport on railway line Prague - Ostrava
Keywords: marketingové nástroje; průzkum spokojenosti zákazníků; osobní železniční doprava; RegioJet; LeoExpress; České dráhy; marketing tools; customer´s satisfaction survey; public rail transport