Nehodovost motocyklistů, snížení počtu a následků nehod - Vaněk, Bořivoj (Univerzita Pardubice, 2020)
Práce se zabývá analýzou nehod motocyklů v České republice. V teoretické části jsou motocykly rozděleny do kategorií a jednotlivé kategorie jsou stručně popsány. Dále je uvedena povinná výbava a v neposlední řadě druhy nehod. Další část je zaměřena na statistiku dopravních nehod motocyklistů. Závěrem jsou uvedeny návrhy na eliminaci nehodovosti motocyklů a jejich následky.
Motorcycle accident rate, a decrease of number and impact of the accidents
Keywords: motocykly; nehody; druhy nehod; následky nehod; motorcycles; accidents; types of accidents; impact of the accidents