Subjektivní vnímání atraktivity partnera - Slabá, Aneta (Univerzita Pardubice, 2015)
Bakalářská práce se zabývá subjektivním vnímáním atraktivity partnera a jejím hlavním cílem je zjistit, co pojem " atraktivita" pro partnerské dvojice znamená, jak ji vnímají, zda se hodnota atraktivity v průběhu života mění a také dle jakých měřítek si lidé vyhledávají své partnery. Teoretická část je zaměřena na objasnění samotného pojmu a jeho následných souvislostí v partnerských vztazích, co se kupříkladu sebevědomí, žárlivosti, věrnosti a důvěry mezi partnery týče. Praktická část bakalářské práce bude tvořena na základě kvalitativního výzkumu, který bude vycházet z polostrukturovaných rozhovorů s partnerskými dvojicemi ve věku od dvaceti do třiceti let.
Subjective Perception of Partner´s Attractiveness
Keywords: vnímání; fyzická atraktivita; osobní atraktivita; partnerské dvojice; mezilidské vztahy; perception; physical attractiveness; personal attractiveness; couples; interpersonal relationships