Neinvazivní plicní ventilace u akutních stavů v přednemocniční neodkladné péči - Augustínová, Markéta (Univerzita Pardubice, 2017)
Tato bakalářská práce se zabývá využitím neinvazivní plicní ventilace u akutních stavů v přednemocniční neodkladné péči. Hlavním cílem je především srovnání v používání neinvazivní plicní ventilace ve dvou krajích České republiky zdravotnickými záchranáři a sestrami s ARIPEM pracující na ZZS. Teoretická část obsahuje základní informace o anatomii a fyziologii dýchacích cest, invazivní plicní ventilaci a neinvazivní plicní ventilaci. Praktická část prezentuje výsledky dotazníkového šetření, které jsem rozdala na ZZS ve vybraných krajích.
Use of non-invasive ventilation in urgent condition in prehospital emergency care
Keywords: neinvazivní plicní ventilace; umělá plicní ventilace; zajištění dýchacích cest; přednemocniční neodkladná péče; non-invasive ventilation; mechanical ventilation; securing airways; prehospital emergency care