Implementace integrovaného systému řízení ve Výzkumném ústavu lesního hospodářství a myslivosti - Leugnerová, Erika (Univerzita Pardubice, 2011)
Tato práce pojednává o přípravě implementace integrovaného systému řízení dle mezinárodních technických norem ČSN EN ISO 9001:2009 a ČSN EN ISO 14001:2005 ve společnosti Výzkumný ústav lesního hospodářství a myslivosti, v.v.i. V úvodní části je proveden teoretický rozbor problematiky týkající se integrovaných systému řízení a interních auditů, včetně nastínění základních požadavků. Následující pasáž je zaměřena na činnosti, které slouží k postupnému zavedení a integraci environmentálního manažerského systému do řízení organizace. Především se jedná o vytvoření návrhu základní dokumentace (registru právních požadavků, registru environmentálních aspektů, integrované politiky, standardního operačního postupu)
Implementation of an integrated management system in the Forest and Game Management Research Institute
Keywords: manažerské systémy; management kvality; interní audity; registry právních požadavků; registry environmentálních aspektů; operační systémy; management systems; quality management; internal audits; register of legal requirements; register of environmental aspects; the standard operating systems