Medicína poskytovaná v horském prostředí - Modlík, Jan (Univerzita Pardubice, 2025)
Tématem bakalářské práce je medicína poskytovaná v horském prostředí. Teoretická část práce komplexně pojednává o důležitosti přípravy, tak jako problematice zdravotních stavů spojených s horskou a vysokohorskou turistikou, jejich prevenci, první pomoci a terapii. Rovněž se zabývá horským prostředím jako takovým a jeho vlivem na lidský organismus. Praktická část byla realizována jako kvantitativní výzkum.
Mountain and High Altitude Medicine
Keywords: medicína odlehlých oblastí; vysokohorská medicína; horská medicína; akutní horská nemoc; hory; odlehlá obast; remote medicine; high altitude medicine; mountain medicine; altitude sickness; mountains; remote area