Vývoj letecké nákladní dopravy v ČR - Augsten, Petr (Univerzita Pardubice, 2007)
Práce se zabývá analýzou současného stavu a prognózou budoucího vývoje letecké nákladní dopravy u společnosti ČSA Cargo. Teoretická část popisuje systém letecké přepravy nákladu a její historický vývoj. Ve druhé části je analyzován současný stav letecké nákladní dopravy u ČSA Cargo a je znázorněn grafickým způsobem. Třetí část vychází z předchozích analytických zjištění a na jejich základě je prognózován budoucí vývoj a návrh možných řešení. V závěrečné části jsou navržená řešení posouzena z hlediska ekonomické efektivnosti.
The development of air freight transport in the Czech Republic
Keywords: Letecká doprava; ČSA Cargo; nákladní doprava; přepravní podmínky