Environmentální faktory ovlivňující akumulaci antioxidantů v rostlinách - Váňa, Martin (Univerzita Pardubice, 2012)
V práci jsou představeny nejdůležitější fenolické antioxidanty, jejich funkce v rostlinách a metody analýzy. Práce se zabývá vlivem biotických a abiotických faktorů ovlivňujících kumulaci antioxidantů v rostlinách. Jedná se o rešeršní zpracování odborných studií.
Environmental factors influencing the accumulation of antioxidants in plants
Keywords: fenolické látky; flavonoidy; antioxidanty; chromatografie; biotické a abiotické faktory; phenolic compounds; flavonoids; antioxidants; chromatography; biotic and abiotic factors