Podnikatelský plán vedoucí k založení malého či středního podnikání - Švadlenka, Lukáš (Univerzita Pardubice, 2020)
Hlavní cílem práce "Podnikatelský plán vedoucí k založení malého či středního podnikání je vytvoření komplexního podnikatelského záměru. Práce je rozdělena na teoretickou a praktickou část. V teoretické části práce jsou definovány základní pojmy a další náležitosti spojené s podnikáním s přihlédnutím k aktuálním trendům. V praktické části je představena zamýšlená kapitálová společnost včetně její plánů, strategií a prognóz do budoucna. Zvýšená pozornost je pak věnována výrobnímu, marketingovému a finančnímu plánu společnosti včetně strategické analýzy. V závěru diplomové práce dochází k shrnutí postupů tvorby podnikatelského plánu a komentáři aktuální globální ekonomické situace.
Business Plan Leading to Establishing a Small or Medium Business
Keywords: podnikatelský záměr; finanční plán; marketingový plán; výrobní plán; strategická analýza; SWOT analýza; Porterův model pěti sil; business plan; financial plan; marketing plan; production plan; strategic analysis; SWOT analysis; Porter's five forces model