Využití informačního systému v personálním managementu - Krupková, Květa (Univerzita Pardubice, 2013)
V dnešní době dochází k obrovskému rozvoji technologií. Tento rozvoj se nevyhnul ani oblasti informačních systémů, které se zabývají jednotlivými zdroji podniku. Jedním z nejvýznamnějších zdrojů jsou zdroje lidské. Jejich řízením se zabývají personální informační systémy, které vedou k správnému využívání těchto zdrojů. Výsledkem je poté zvýšení konkurenceschopnosti a flexibility podniku. Přesto řada podniků tyto systémy nepoužívá, případně je nedokáže využívat efektivně. Hlavním důvodem je neinformovanost zaměstnanců a vrcholného managementu o pozitivním přínosu těchto systémů, což v době dnešní hospodářské krize vede jen k jejímu dalšímu prohloubení. Tato práce se zaměřuje na souhrn informací a přínosů informačních systémů pro podnik, se zvláštním zaměřením na systémy užívané v personálním managementu.
Utilization of information system in personnel management
Keywords: podnikový informační systém; informační systém v personalistice; řízení lidských zdrojů; moduly v HRM; business information system; information system in personnel; human resource information; module in HRM