Krize bankovního sektoru - Nováková, Markéta (Univerzita Pardubice, 2010)
Práce se zabývá problematikou současné globální finanční krize. Popisuje vztahy mezi jednotlivými typy krizí a zdůrazňuje dluhový problém. Cílem je charakterizovat provázanost vnější bankovní regulace a vnitřní pochybení v řízení bank, které vedlo ke zkolabování finančního sektoru s následky pro celonárodní ekonomiky.
Banking sector in crisis
Keywords: bankovní krize; dluhová krize; hypoteční krize; bankovní sektor; rating; bank crisis; debt crisis; mortgage; banking sector