Dopad převodu kompetencí z okresních úřadů na obce s pověřenou působností v ČR - Bezová, Barbora (Univerzita Pardubice, 2004)
Záměrem této práce je popsat II. fázi reformy územní veřejné správy se zaměřením na vznik obcí s pověřenou působností. V praktické části je uveden konkrétní případ transformace obce na obec 3. typu (Čáslav).
The impact of converting the authorities from district agencies to municipalities with comissioned force in Czech republic
Keywords: reforma veřejné správy; územní správa; obce s rozšířenou působností; Čáslav