Analýza obchodníků s drahými kovy - Zacheusová, Vendula (Univerzita Pardubice, 2020)
Cílem bakalářské práce je analýza a komparace vybraných obchodníků s drahými kovy. V první části je proveden popis teoretických východisek, tedy finančního trhu, komoditního trhu, a hlavně trhu drahých kovů. Druhá část je zaměřená na drahé kovy jako takové, jejich popis a investování do nich. Následuje vymezení obchodníků s drahými kovy dle zákona. Na to navazuje analýza a komparace vybraných obchodníků s drahými kovy. Poslední část tvoří vlastní doporučení pro investorskou veřejnost.
Analysis of precious metals traders
Keywords: finanční trh; komodity; komoditní trh; trh drahých kovů; obchodník s drahými kovy; financial market; commodities; commodity market; precious metals market; precious metals trader