Korupce v Evropské unii - Škarvadová, Daniela (Univerzita Pardubice, 2014)
Práce se zabývá problematikou korupce v zemích Evropské unie. V obecné části je přiblížen teoretický základ korupce a s ní související pojmy. V části věcné jsou charakterizovány jednotlivé země Evropské unie, popsáno vnímání korupce tamním obyvatelstvem a analyzovány ukazatele související s danou problematikou. Korupce bude srovnávána na základě ukazatele vnímání korupce, který zpracovává organizace Transparency International a veškerá ostatní data budou čerpána z databáze Eurostat.
Corruption in the European Union
Keywords: korupce; index vnímání korupce; Evropská unie; míra nezaměstnanosti; HDP na obyvatele; hustota zalidnění; státní výdaje jako % z HDP; státní příjmy jako % z HDP; regresní analýza; corruption; corruption perception index; Eurepean Union; unemployment rate; GDP per capita; population density; government expediture as % of GDP; government revenue a % of GDP; regression analysis