Neplodnost a asistovaná reprodukce - Breberová, Aneta (Univerzita Pardubice, 2024)
Tématem předložené bakalářské práce je neplodnost a asistovaná reprodukce. V teoretické části práce jsou sumarizovány aktuální poznatky týkající se příčin, diagnostiky a léčby ženské i mužské neplodnosti. Dále jsou zde popsány a vysvětleny metody asistované reprodukce a komplikace s ní spojené. Poslední kapitola je zaměřena na péči porodní asistentky o ženu léčenou s neplodností. Hlavním cílem průzkumné části práce bylo zjistit, jak jsou ženy informovány o rizikových faktorech, které mohou negativně ovlivnit plodnost a zmapovat aktuální situaci párů při řešení problému s početím.
Infertility and assisted reproduction
Keywords: neplodnost; asistovaná reprodukce; péče porodní asistentky; informovanost; infertility; assisted reproduction; midwife care; foreknowledge