Antikorozní vlastnosti anorganických pigmentů v závislosti na povrchovém pokrytí vodivým polymerem - Nechvílová, Kateřina; Kalendová, Andréa (Univerzita Pardubice, 2016)
Cílem práce je porovnání dvou rozdílných povrchových pokrytí pigmentů, křemičitanového typu. Jedná je o úpravu vodivým polymerem, konkrétně polyanilinem, při jeho 20 a 30 hmotnostními procenty. Na základě takto syntetizovaných pigmentů, byly připraveny nátěrové hmoty, které byly podrobeny fyzikálně-mechanickým a antikorozním zkouškám. Zároveň byly porovnávány i pigmenty v neaplikovaném stavu. Tak, aby bylo zřejmé jaký vliv má organická složka v nátěrové hmotě.
Anticorrosion properties of inorganic pigments depending on the surface treatment by conductive polymer
Keywords: Vodivý polymer; pigment; nátěrová hmota; conducting polymer; pigment; paint