Resocializace duševně nemocných prostřednictvím pracovního uplatnění - Schejbalová, Ivana (Univerzita Pardubice, 2015)
Předkládaná diplomová práce se zabývá resocializací duševně nemocných prostřednictvím pracovního uplatnění. Zájem je směřován na politiku zaměstnanosti duševně nemocných, legislativní rámec vztahující se k zaměstnávání zdravotně nemocných a na pomoc při jejich uplatńování se, ze strany Úřadu práce. Dále jsou zde uvedeny příklady sociálních podniků u nás i v zahraničí a nástroje státní podpory pro vytváření rovných příležitostí pro osoby se zdravotním postižením. Výzkumná část je věnována případové studii konktétního sociálního podniku.
Resocialization mentally ill through job
Keywords: resocialization; mantaly ill; social company; protected job; resocializace; duševní onemocnění; sociální podnik; chráněné pracovní místo; ergoterapie; occupational therapy