Využití pomocných věd historických při výuce dějepisu na 2. stupni ZŠ - Peterová, Martina (Univerzita Pardubice, 2020)
Práce je věnována pomocným vědám historickým. Jejím cílem je poskytnout učitelům dějepisu podklady pro využití těchto věd při výuce dějepisu na základních školách. Těmito podklady jsou základní informace o vybraných pomocných vědách historických spolu s vytvořenými aktivitami přímo ke konkrétním tématům.
Keywords: pomocné vědy historické; dějepis; aktivity; výuka; auxiliary sciences of history; history; activities; schooling