Analýza alternativních paliv do vznětových spalovacích motorů - Hospodský, Jiří (Univerzita Pardubice, 2015)
Má bakalářská práce je zaměřena na alternativní paliva do vznětových motorů. Zabývá se nejvýznamnějšími palivy této kategorie a snaží se stručně popsat jejich problematiku. V úvodní kapitole jsou znázorněny jejich chemické vlastnosti a jak přizpůsobit vznětový motor pro spalování daného paliva. Dále je rozebrána problematika palivové soustavy, ovlivňování životního prostředí atd. Hlavně se zde zaměřuji na paliva CNG a Bionaftu.
Analysis of alternative fuels to diesel combustion motors
Keywords: alternativní paliva; CNG; bionafta; SMN B100; SMN B30; alternative fuels; CNG; biodiesel; SMN B100; SMN B30