Analýza hospodaření podniku - Vostruha, Miroslav (Univerzita Pardubice, 2016)
Autor diplomové práce hodnotil hospodárnost společnosti Správa železniční dopravní cesty, s. o. zaměřil se zejména na hodnocení finanční analýzy. Dále autor analyzoval poplatky za využití dopravní cesty. V poslední části diplomové práce autor představil návrhy na zlepšení s přihlédnutím na legislativní požadavky.
Analysis of company economics
Keywords: finanční analýza; SŽDC, s. o.; hospodaření podniku; poměrové ukazatele; provozovatel železniční dopravní infrastruktury; železnice; financial analysis; RIA, s. o.; company management; financial ratios; operator of the railway infrastructure; railway