Kvalita a bezpečí při zacházení s léčivými přípravky z pohledu porodních asistentek - Olszarová, Beáta (Univerzita Pardubice, 2018)
Diplomová práce nese název Kvalita a bezpečí při zacházení s léčivými přípravky z pohledu porodních asistentek a zabývá se problematikou správné a bezpečné manipulace s léčivy v nemocničním zařízení, dodržování správnosti ordinace léků, prevenci medikačních omylů a zajištění bezpečí pro pacienty. Práce je rozdělena na dva celky, a to na část teoretickou a část praktickou neboli výzkumnou. Teoretická část je rozdělena do kapitol popisující problematiku manipulace s léčivy včetně příslušné legislativy. Výzkum probíhal na Gynekologickém oddělení na základě analýzy vnitřních předpisů, zúčastněného pozorování a dále formou polostrukturovaných rozhovorů s porodními asistentkami a staniční sestrou pracujícími na daném oddělení.
Quality and safety of manipulation with medication from the midwife´s perspective
Keywords: kvalita a bezpečí; porodní asistentky; medikační pochybení; léčivé přípravky; zdravotnická zařízení; quality and safety; midwives; medication error; medication; healthcare institutions