Posuzování parametrů pdvěsů nákladních automobilů z hlediska klopné stability - Špaček, Tomáš (Univerzita Pardubice, 2004)
V diplomové práce je vypracována metodika určování polohy osy klopení v příčné rovině procházející těžištěm odpružených hmot vozidla. Součástí práce je také vytvořená databáze podvěsů nákladních automobilů, která usnadní vyhledávání parametrů podvěsů potřebných pro výpočet klopné stability.
Evaluation of suspension parameters of cargo trucks for rollover stability
Keywords: klopná stabilita; podvěsy; nákladní automobily