Příprava a NMR studie tautomerie vybraných fenylazonaftalendiolů - Vrba, Martin (Univerzita Pardubice, 1998)
Byla připravena čtyři barviva odvozená od 1,3-dihydroxynaftalenu a 1,5-dihydroxynaftalenu a jejich 15N isotopomery kopulací benzendiazoniových solí.
Preparation and NMR study of tautomerism in selected phenylazonaphtalenediols
Keywords: barviva; syntézy; dihydroxynaftaleny; identifikace NMR; tautomerie