Analýza akcií dřevařských společností - Murza, Iveta (Univerzita Pardubice, 2025)
V první, tedy teoretické části bakalářské práce jsou nastíněny základní pojmy finančního trhu. Dále se práce zaměřuje obecně na trh kapitálový, nástroje tohoto trhu, účastníky, regulace až po nekalé praktiky, se kterými je možné se zde setkat. Hlavním tématem práce je analýza akcií vybraných dřevařských společností. Praktická část práce je zaměřena na představení těchto společností s následnou analýzou a komparací možných investic, prostřednictvím modelových příkladů. Závěrem práce je na základě vyhodnocení získaných výsledků poskytnuto doporučení pro investorskou veřejnost.
Analysis of Timber Stocks
Keywords: akcie; dřevo; investice; investování; kapitálový trh; capital market; investment; stocks; timbre