Fenomén polské emigrace v 2. polovině 20. století - Chmelenská, Simona (Univerzita Pardubice, 2014)
Tato práce hodnotí vývoj polské emigrace po druhé světové válce. Práce bude zaměřena především na období konce 40. a průběh 50. let 20. století. Práce se bude věnovat hlavně emigraci civilního obyvatelstva, poválečných uprchlíků, vojáků a inteligence. Do okruhu materiálů bude zahrnuta hlavně polská odborná literatura, která se zabývá rozložením polského obyvatelstva v diaspoře. Práce bude mít kompilační charakter.
Phenomenon of Polish Emigration in the Second Half of the 20th Century
Keywords: emigrace; Poláci; druhá světová válka; 20. století; emigration; Polish; Second World War; 20th century