Mapování očkování sester proti hepatitidě B - Strnadová, Aneta (Univerzita Pardubice, 2014)
Práce se zabývá očkováním sester proti hepatitidě B. Text práce je rozdělen do dvou částí. V teoretické části popisuji rozdělení hepatitid a zaměřuji se především na virovou hepatitidu typu B. Popisuji její charakteristiku, výskyt, přenos, projevy, léčbu, komplikace a také prevenci v podobě očkování. V praktické části se pomocí dotazníkového šetření zaměřuji na očkování proti hepatitidě B u zdravotních sester z různých pracovišť.
Survey vaccination of nurses against hepatitis B of
Keywords: virová hepatitida; virus; prevence; vakcíny; očkování; viral hepatitis; prophylaxis; vaccine; vaccination