Návrh a posouzení efektivnosti zavedení nové regionální linky ČSA, a. s. - Hanušová, Andrea (Univerzita Pardubice, 2008)
Práce se zaměřuje na návrh a posouzení efektivnosti zavedení nové regionální linky ČSA z Prahy do polského města Poznaň. Charakterizuje celý proces tvorby letecké linky od výběru destinace, přes návrh letadla, návrh letového řádu, kalkulaci nákladů až po prognózu finančně - provozních výsledků. Pro rozhodnutí o zavedení nové regionální linky do sítě ČSA je provedena konfrontace finančních výsledků se stávající regionální linkou.
Proposal and efficiency evaluation of the new CSA regional air route introduction
Keywords: letecká linka; České aerolinie; návrh; cestující; letový řád; kalkulace nákladů; air route; Czech Airlines; proposal; passengers; flight schedule; cost calculation