Konstrukce modelu vzduchové levitace - Svoboda, Martin (Univerzita Pardubice, 2022)
Bakalářská práce se zaměřuje na problematiku vzduchové levitace pingpongového míčku v trubici. Je zhotoven funkční model, který může pracovat ve dvou režimech v autonomním a nadřazeném. V autonomním režimu není potřeba počítač k funkčnosti. Jedná se o to, že potenciometrem je nastavena požadovaná výška míčku a do této výšky je míček vyregulován. Naopak v nadřazeném režimu je potřeba počítač, protože zde výška nastavena ve vytvořené aplikaci a za pomocí regulátoru je do této výšky míček vyregulován.
Construction of air levitation model
Keywords: ventilátor; ultrazvukový senzor; vzduchová levitace; regulace; fan; ultrasonic sensor; air levitation; regulation