Nakládání s odpady - srovnávací analýza - Urbanová, Jitka (Univerzita Pardubice, 2006)
Tato diplomová práce porovnává dva systémy nakládání s odpady. Práce je tématicky rozdělena do čtyř hlavních částí. V první části popisuji teoretická východiska problematiky odpadového hospodářství v ČR a EU. V části druhé se již zabývám konkrétními systémy ve vybraných městech – systém založený na místním poplatku na občana a systém založený na poplatku za vyvezenou odpadovou nádobu. Třetí část obsahuje porovnání těchto systémů a na závěr uvádím návrhy na zlepšení.

This thesis compares two systems of waste handling. The thesis is thematicly split into the four main parts. The first part describes theoretical alternatives of waste management in the Czech Republic and the European Union. The second part deals with particular systems in selected towns – a system based on the local fee per citizen and a system based on the fee per waste container. The third part contains a comparison of these two systems and the fourth part – the conclusion – shows the improvement suggestions.
Waste handling - comparative analysis
Keywords: waste management; municipal waste; comparative analysis; questionnaire survey; fee; Satisfaction; municipal waste production; Odpadové hospodářství; komunální odpad; srovnávací analýza; dotazníkové šetření; poplatky; Spokojenost; produkce