Mapování prostoru za využití robotické platformy - Vaníček, Petr (Univerzita Pardubice, 2018)
Cílem diplomové práce je mapování prostoru za využití robotické platformy. Robotická platforma bude schopna detekovat překážky v neznámém prostoru a tyto překážky zakreslit do 2D mapy. Navigace robotické platformy bude realizována za využití bezdrátových technologií. Teoretická část se bude zabývat rozborem použitelných senzorů a metod vytvoření 2D mapy. Praktická část se bude zabývat implementací vybraných senzorů do robotické platformy a jejich otestování. Výsledkem práce bude 2D mapa neznámého prostoru.
Mapping space using robotic platform
Keywords: mobilní robotická platforma; bezdrátové řízení robotické platformy; tvorba 2D mapy; SLAM; Raspberry PI; mobile robotic platform; wireless control of the robotic platform; creation 2D map; SLAM; Raspberry PI