Srovnání úrovně přidané hodnoty vytvořené ve vybraných podnicích strojírenství - Makaryshyna, Alisa (Univerzita Pardubice, 2024)
Tato bakalářská práce se zabývá srovnáním vytvořené přidané hodnoty ve vybraných podnicích strojírenského průmyslu. Teoretická část práce popisuje problematiku přidané hodnoty a mezipodnikové srovnání. V praktické částí se vypočítá přidaná hodnota a přidaná hodnota na jednoho zaměstnance ve zkoumaném období. Na základě provedeného výpočtu budou podniky srovnány a hodnoceny.
The comparison of the level of value added created in selected engineering companies
Keywords: přidaná hodnota; trend vývoje; srovnání; hodnocení; doporučení; value added; trend analysis; comparison; evaluation; recommendations