Mořic Daublebský ze Šterneka - Franková, Hana (Univerzita Pardubice, 2007)
Práce se zabývá dějinami posledních dvou generací rodu Daublebských ze Šterneka, a především pak jeho nejvýznamnějším členem Mořicem Daublebským ze Šterneka (1834-1917). Práce je zaměřena na jeho vojenskou kariéru i osobní život.
Mořic Daublebský of Šternek
Keywords: Daublebský ze Šterneka; 19. století; Šlechta; vojenství