Analýza vlivu vybraného klastru na rozvoj regionu - Malý, David (Univerzita Pardubice, 2011)
Diplomová práce se zabývá vlivem Klastru OMNIPACK na rozvoj regionu. V teoretické části práce je pojednáno o ekonomickém rozvoji regionů a nástrojích, které podporují jejich rozvoj. Za významný nástroj pro ovlivnění regionu jsou považovány různé formy spolupráce mezi podniky, přičemž speciální pozornost je věnována klastrům. Praktická část je zaměřena na analýzu fungování Klastru OMNIPACK a jeho vliv na Královéhradecký kraj. V závěrečné části jsou definována doporučení pro další rozvoj Klastru OMNIPACK.
Analysis of the impact of selected cluster in regional development
Keywords: klastry; vliv klastrů; analýza; regionální rozvoj; Klastr OMNIPACK; nástroje ekonomického rozvoje; clusters; impact of clusters; analysis; regional development; Cluster OMNIPACK; tool of the economic development