Vývoj správních orgánů města Holice - Mrázek, Aleš (Univerzita Pardubice, 2006)
Bakalářská práce je rozdělena do 4 kapitol: První kapitola charakterizuje město Holice, popisuje historii a nejvýznamnější pamětihodnosti a zajímavosti. Druhá kapitola mapuje vývoj správních orgánů do r. 1948 a třetí kapitola totéž do r. 2003. Čtvrtá kapitola se zabývá reformou veřejné správy a postavením Holic v současném systému veřejné správy.

This bachelor work describes the development of the administrative agencies of the Holice town.
Development of the administrative agencies of the Holice town
Keywords: self-gouvernment; administrative agencies; reeve; mayor; Municipality; Municipal Office; Státní správa; samospráva; Holice; rychtář; purkmistr; starosta; městský úřad