Použití intravenózní kontrastní látky při plánovacím CT vyšetření v radioterapii. - Michaličková, Karolína (Univerzita Pardubice, 2024)
Tato bakalářská práce se zabývá využíváním intravenózních kontrastních látek při plánovacím CT vyšetření v radioterapii. V teoretické části se zabývá popisem CT přístroje, CT simulátory a jejich konstrukcí, procesem plánování v radioterapii - zaměřovacími a plánovacími systémy, národními radiologickými standardy pro výpočetní tomografii a radiační onkologii, a intravenózními kontrastními látkami, V praktické části se poté zabývá vyhodnocením dat získaných z rozeslaného dotazníkového šetření, týkajícího se využívání IVK při plánovacím CT vyšetření v radioterapii.
Use of intravenous contrast agent in planning CT scan in radiotherapy.
Keywords: intravenózní kontrastní látky; plánovací CT vyšetření; CT vyšetření v radioterapii; plánování radioterapie; národní radiologické standardy; CT simulátory v radioterapii; intravenous contrast agents; planning CT examinations; CT examinations in radiotherapy; radiotherapy planning; national radiological standards; CT simulators in radiotherapy